Küçük Mutfak Dekorasyonu İçin Yaratıcı Çözümler

Küçük Mutfak Dekorasyonu İçin Yaratıcı Çözümler

Genel olarak büyük mutfakların dekorasyonu daha zor olduğu düşünülür. Ama aslında küçük mutfakları dekore etmek oldukça güçtür. Mutfağı olduğundan daha büyük ve ferah göstermek ve alanı verimli kullanmak için yaratıcı çözümler var. Peki, küçük mutfakların dekorasyonu nasıl yapılır? Küçük mutfağın daha geniş görünmesi için ne yapılmalıdır? Adana satılık lüks konutun adresi Handan Karay İnşaat, pek çok kişinin merak ettiği bu konuyu sizler için derledi…

Küçük Mutfakların Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Planlama: Mutfak tasarımında üçgen planlamasını kullanabilirsiniz. Mutfaktaki kısıtlı alandan iyi verim almak için, eviye, buzdolabı ve fırını içeren üçgen kuralı uygulanabilir. Bu üç eşya, hayali bir üçgen oluşturacak şekilde yerleştirilmelidir.

Aydınlatma: Açık renkli ve aydınlık bir mutfak, daha ferah görünür. Dolayısıyla aydınlatmada beyaz ışıklar kullanılmalıdır.

Renk: Küçük mutfağın daha geniş görünmesi için mutfak eşyalarının beyaz, krem gibi açık renkler olmasına özen gösterilmelidir.

Pencere: Mutfak küçük ama penceresi genişse manzaranın tadını rahatça çıkarabilirsiniz. Pencereyi genişletme imkânı varsa mutlaka değerlendirilmeli ve doğal aydınlatmanın etkisi arttırılmalıdır.

Dikey Işıklandırma: Günümüzde sıklıkla tercih edilen dolap aydınlatmaları fayanslarla buluşur ve derinlik katar. Raf ve dolapların altında spot lambalar takılabilir.

Sadelik: Mutfakta gözü yoran detaylardan uzak durulmalı, mümkün olduğunca sade bir dekorasyon tercih edilmelidir.

Yansıtma: Yansıtıcı materyaller, aydınlatmayı güçlendirdiğinden dolayı beyaz ışık ve parlak malzemeli mobilyalar, mutfağın daha geniş görünmesinde etkilidir.

Ankastre: Ankastre eşyalar doğru yerleştirilmelidir. Mikrodalga gibi mutfak aletlerini, dikey olarak yerleştirmek, yer tasarrufu sağlar.

Aydınlık Tezgâh: Tezgâhta yansıtıcı arka duvar kullanmak derinliği artırır ve daha ferah bir görünüm sağlayıp kullanımı kolaylaştırır.

Ayarlanabilir Tezgâh: Gizli çekmeceleri bulunan tezgâh, çalışma alanını genişletir.

Parlak Tezgâh: Tezgâhın yüzeyinin parlak olması yanılsamaları kırarak daha şık bir görünüm sağlar.

Sabit Mobilya: Küçük masa gibi mobilyalar duvara monte edilebilir. Masanın kullanılmadığı zamanlarda yukarı doğru kaldırılması, daha rahat hareket etmeyi sağlar.

Dikey Çekmece: Dikey çekmeceler daha fazla şey saklamayı sağlarken, alandan da tasarruf ettirir.

Şeffaflık: Şeffaf tabure ve sandalyeler, küçük mutfağın algısını genişletir.

Açık Raf: Büyük dolaplar yerine açık raf kullanmak, mutfağı daha aydınlık gösterir.

Dolap Kapakları: Dolap kapaklarının iç kısmında organizerlerle kesme tahtası, tepsi gibi eşyalar saklanabilir.

Sarkıt Raf: Tava, kepçe gibi eşyaların duvarda asılı durmasını sağlayan sarkıt raflarla yer tasarrufu sağlanabilir.


Sosyal Medyada Paylaş

Copyright © 2024 HANDAN KARAY İNŞAAT. Tüm Hakları Saklıdır.

<